MESAJUL DIRECTORULUI GENERAL

Prof. Ioana-Irinel CHIRAN, MEd.România Triumfătoare, proiectul simbol al Centrului de meditații la matematică TRIUMPH, creează premisele necesare ca elevii noștri să-și dezvolte încrederea în forțele proprii prin stimularea continuă a competiției cu sine, ca factor decisiv de succes în competiția globală și în viață!!!

În același timp, România Triumfătoare este proiectul de suflet care materializează toată experiența mea managerială și didactică, națională și internațională, după o viață dedicată educației. Urmând tradiția pedagogică a familiei mele, cred în valorile pe care numai profesorii le pot transmite elevilor lor, cu devotament și multă pasiune, după un drum lung și greu, dar minunat, de pregătire profesională.

Acestea sunt motivele pentru care am creat Centrul de meditații la matematică TRIUMPH, o constructie instituționala dedicată exclusiv acelei discipline de studiu pe care atât de sugestiv Gauss o numea „regina științelor”. Este primul pas pe care l-am făcut în dezvoltarea unei rețele de servicii educaționale care să pregătească fiecare generație tânără pentru cariere de succes și reușita în viață prin învățare continuă, gândire critică și asumare responsabilă. Împreună cu noi, fiecare elev descoperă modul în care gândirea matematică îl poate ajuta să se formeze ca om și să poată accesa, in timp, orice specializare, a oricărei universități din lume.

Misiunea noastră este aceea de a oferi fiecărui copil și tânăr cea mai bună educație posibilă pentru realizarea deplină a potențialului său. Promovăm nu numai puterea educației într-o societate adesea debusolată, dar și rolul crucial pe care îl are gândirea matematică în formarea individuală, în educarea opiniei, in continuitatea păstrării valorilor și în transmiterea pasiunii in viata profesionala !!!

Cred cu tărie că matematica modernă nu poate fi predată oricum și de către oricine. Dobândirea competențelor în matematică, de la etapa de inițiere până la cea de excelență, este o muncă frumoasă desi adesea istovitoare. O muncă ce adaugă pentru noi, profesorii, obligației descifrării tainei conținuturilor dificile ale matematicii și obligația formării la elevi a deprinderilor de gândire matematică, clară și logică, precum și a formării unui stil de învățare.

Calitatea în educație, și mai ales în predarea matematicii, presupune perseverență, multă disciplină, bucurie, joc, uneori frustrări, întotdeauna dedicație și comunicare cu sine și, mai ales, cu cei pe care ești chemat să îi formezi.

După o bogată experiență managerială europeană și de predare în Statele Unite, motivația de a schimba atât mentalitatea cu privire la „meditații” cât și rolul acestora ca parte a sistemului de învățământ non-formal, complementar celui formal(scoala), ne-a susținut în demersul înființării unei instituții unde încercăm cu fiecare zi să clădim pentru elevii noștri dragostea pentru studiu …….de la tabla înmulțirii până la intrarea la facultățile din țară și străinătate.

Ne-am propus să aducem la lumină ”meditațiile”, în legalitate și transparență, să studiem cauzele care au generat acest fenomen , să gândim soluții atractive fiscal pentru părinți. „Meditațiile” ar deveni astfel o parte integrantă, onorantă și necesară a sistemului românesc de educație.

În calitate de director general al Centrului de meditații la matematică TRIUMPH, vă urez tuturor celor care citiți aceste gânduri bun-venit în universul unui tărâm magic numit matematică și vă mulțumesc pentru interesul pe care îl acordați educației, asigurându-vă că aveți lângă dumneavoastră un partener educațional de un înalt profesionalism, în care puteți investi încredere.

Porțile vă sunt deschise vouă, copiilor liberi, frumoși și deștepți și dumneavoastră, părinților care îi iubiți și susțineți necondiționat în parcursul educațional înălțător către cel mai important TRIUMF – REUȘITA în VIAȚĂ!!!!!

Prof. Ioana-Irinel CHIRAN, MEd.